dec.
06

Beszámoló a 2016. évi Botka Imre Díj átadásáról

A Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozat kihelyezett, kibővített elnökségi ülést tartott 2016. október 3-án a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetében.

A Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozat kihelyezett, kibővített elnökségi ülést tartott 2016. október 3-án a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetében.

Díjátadás_2016_m011

 A vendéglátó intézmény részéről Vadászné Dr. Bognár Gabriella a Gép és Terméktervezési Intézet igazgatója és Dr. Döbröczöni Ádám professzor emeritus a Kar volt dékánja, a kihelyezett ülés helyi megszervezője fogadta a résztvevőket.

Díjátadás_2016_m02

Az ülést levezető Dr. Borbás Lajos szavait követően Dr. M. Csizmadia Béla, a Gépészeti Tagozat elnöke nyitotta meg az ünnepi ülést, majd Dr. Bertóti Edgár az Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Holló Csaba a BOMÉK elnöke, Rónay István az MMK alelnöke és Dr. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem korábbi rektora mondta el köszöntő beszédét.  

Díjátadás_2016_m03

 A képen az ünnepi ülés elnöksége, balról jobbra: Dr. Oldal István, Rónay István, Dr. Bertóti Edgár, Dr. M. Csizmadia Béla, Dr. Szendrő Péter, Holló Csaba

Díjátadás_2016_m04

 Ezt követően Dr. Bertóti Edgár előadásában a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karát mutatta be.

Díjátadás_2016_m05

 Dr. Kolonits Ferenc archív fényképfelvételekkel illusztrált és személyes élményekkel is bővített előadásában ismertette a 110 éve született Botka Imre életútját, méltatta emberi és szakmai nagyságát.

Díjátadás_2016_m06

A Botka Imre Díj kuratóriuma a 2016. évi Botka Imre Díjat Dr. Szendrő Péternek ítélte. Dr. Oldal István, a Gépészeti Tagozat titkára mutatta be díjazottat, ismertette életútját és szakmai eredményeit. Dr. Szendrő Péter okl. mg. gépészmérnök, professzor emeritus, rektor emeritus, a műszaki tudományok doktora az indoklás szerint a 'Az optimális zöldtakarmány-aprítás területén elért kutatási eredményeiért és a Multikátor kifejlesztéséért' kapta. 

Díjátadás_2016_m07b

A Botka Imre Díjat Dr. M. Csizmadia Béla, Rónay István és Holló Csaba adták át Dr. Szendrő Péternek. (Dr. Borbás Lajos fényképfelvétele)  

Díjátadás_2016_m08b

Szendrő professzor ezt követően nagy sikerű előadást tartott az ülés résztvevői és az egyetem hallgatói előtt tárgyi területen folytatott kutatásairól, a matematikai és műszaki megoldásokról, gazdasági jelentőségéről 'A kenyér szeletelésétől a vibrációs terményaprításig' címmel. (Dr. Borbás Lajos fényképfelvétele)

Díjátadás_2016_m091

Az ünnepi ülés Dr. Döbröczöni Ádám professzor szavaival zárult.