okt.
09

2018. évi Botka Imre-díj átadó ünnepség

2018. szeptember 28-án a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata kibővített elnökségi ülésének keretében és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara társrendezésében tartotta a 2018. évi Botka Imre-díj átadó ünnepségét.

 

A BPMK Budapest, Angyal utcai 1. emeleti tanácstermében Dr. M. Csizmadia Béla a Gépészeti Tagozat elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta az együttműködés fontosságát a kamarán belül és kívül, a Gépészeti Tagozat hagyományainak megőrzését és a rendezvény kiemelkedő rangját. Elmondta, hogy idén kerül sor először arra hogy a tagozat kibővített elnökségi ülés keretében díszoklevelet adományoz jubiláló mérnökök számára.

A 2018. évi Botka Imre-díj átadó ünnepség részvevői

Kassai Ferenc a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, az MMK alelnöke a BPMK és a Gépészeti Tagozattal való jól működő, hatékony együttműködéséről szólt, melyet még a tagozat alapító elnökével Dr. Magyar Józseffel indítottak el.

Kassai Ferenc köszöntőt mond
A GT és BPMK közös munkája az elmúlt évek során több közös rendezvényben is megmutatkozott, pl. az ’E-mobilitás másképpen’ konferenciasorozat kapcsán is, hangsúlyozta Kassai Ferenc.
Nagy Gyula köszöntőt mond
Nagy Gyula az MMK elnöke köszöntőjében napjaink kamarai feladatairól, a tagozatok tevékenységének fontosságáról beszélt.

Ezt követően került sor egy oklevél átadására is, melyet Dr. Simonyi Sándor várpalotai vonatkozású, kiemelkedő színvonalú szakmai és példaértékű innovációs munkája elismeréseként kapott. 

Elismerő oklevél IPE Várpalota
Az oklevelet Dr. Dávid Roland az Ipari Tudományos Innovációs és Technológiai Parkok Egyesület stratégiai igazgatója (a képen balról) és Zugor Balázs Várpalota alpolgármestere (a képen jobbról) adta át.
Dr. Simonyi Sándor előadást tart
Minden évben a díjazott feladata egy un. ’Botka-előadást’megtartása. A díjazott Dr. Simonyi Sándor a „Hagyományos jármű hajtásláncok automatizálása, vezérlése” témakörben tartotta előadását.

A bevezetőben említett jubileumi díszoklevelek átadása került sor a gépészmérnökség és a Gépészeti Tagozat hírnevét öregbítő mérnökök, illetve a tagozat tevékenységében aktívan részt vevő jubiláló tagjai részére (70, 75, 80, 90 évesek). Az okleveleket Dr. M. Csizmadia Béla a Gépészeti Tagozat elnöke adta át a megjelent kollégáknak.

Jubileumi díszoklevél Dr. Takács János
Dr. Takács János
Jubileumi díszoklevél Dr. Uj József
Dr. Uj József
Jubileumi díszoklevél Dr. ing. Anisits Ferenc
Dr. ing. Anisits Ferenc
Jubileumi díszoklevél Csárádi János
Csárádi János
Jubileumi díszoklevél Dr. Matolcsy Mátyás
Dr. Matolcsy Mátyás
Jubileumi díszoklevél Dr. Szendrő Péter
Dr. Szendrő Péter

Nem tudott részt venni a rendezvényen, ezért díszoklevelét később kapja meg a 90 éves Pavlics Ferenc, a 70 éves Dr. Nyers József, a 75 éves Dr. Penninger Antal.

Dr. Kolonits Ferenc, Dr. ing. Anisits Ferenc, Dr. Takács János és Csárádi János hozzászólásaikban a Magyar Mérnöki Kamara, a magyar gazdaság, a mérnöki tevékenységek és szervezetek vonatkozásában vetettek fel kérdéseket, problémákat, mondták el véleményüket. Dr. M. Csizmadia Béla a Gépészeti Tagozat elnöke ezek alapján egy újabb rendezvény megszervezésére tett javaslatot, melyre az érintett szervezetek képviselőit is meghívnák.

 Az ünnepi rendezvényen készült további képek:  

Dr. Anisits Ferenc hozzászólása

 

Gépészeti Tagozat ünnepi ülés elnöki asztal 2018.09.28.

 

A Botka Imre-díj átadó ünnepség résztvevőinek csoportja 2018

 

Dr. Döbröczöni Ádám és Dr. Kolonits Ferenc 2018

 

Botka Imre-díj átadó ünnepség résztvevői 2018
Konzultáció Dr. Anisits Ferenccel