nov.
27

20 éves a Gépészeti Tagozat

2017. november 3-án Budapesten a Magyar Mérnöki Kamara Angyal utcai székházának tanácstermében tartotta jubileumi ülését tagozatunk. 

Az ülést Dr. M. Csizmadia Béla a Gépészeti Tagozat elnöke nyitotta meg majd Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke üdvözölte az ünnepi ülés résztvevőit.

Megnyitó
A képen jobbról balra: Nagy Gyula, Dr. M. Csizmadia Béla, Gonda Zoltán 
Dr. Magyar Józsefné
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Magyar József - a Gépészeti Tagozat alapító elnökének - özvegye és Dr. Czigány Tibor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar dékánja.

A megnyitót és az elnöki köszöntőt követően Szemelvények a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozatának történetéből címmel Gonda Zoltán tartott előadást, majd a jelen lévő Gépészeti Szakcsoport elnökök tájékoztatót tartottak a területi kamaráknál végzett tevékenységeikről.

Szakcsoport elnökök
Balról jobbra: Gulyás Gábor a Békés Megyei Mérnöki Kamara, Tóth Ottó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara, Dr. Bánó Imre, a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara és Veres Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara részéről

Buzás Zoltánnak, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnökének a rendezvény alkalmából küldött levelét Dr. M. Csizmadia Béla ismertette.
Kun Gábor - az Elektrotechnikai Tagozat elnöke - hozzászólásában többek között a kamarán belüli kapcsolatok és a tagozati tevékenységek ismertségének szükségességét hangsúlyozta.
A Botka Imre-díjasok a kamaráról illetve a Gépészeti Tagozatról osztották meg gondolataikat és tettek javaslatokat a jövőre nézve.
Dr. Kerényi István,
Dr. Takács János,
Dr. Borbás Lajos,
Dr. Kolonits Ferenc,
Dr. M. Csizmadia Béla
Levélben küldte üzenetét: Dr. Szendrő Péter, Dr. Cselle Tibor, Dr. Anisits Ferenc

Dr. Ronkay Ferenc
Hozzászólásában Dr. Ronkay Ferenc, a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara titkára személyes élményekkel illusztrálva a mérnöki szakma fontosságát, szépségeit emelte ki.


Csárádi János a mérnöki szakterületek szakmai utánpótlási problémáit vetette fel.
A jubileumi ülés Dr. M. Csizmadia Béla zárszavával ért véget.