Továbbképzések

 
Továbbképzési témakörök - 2018/2019
Korszerű anyagok és technológiák
Korszerű tervezési módszerek
Kötés- és kenéstechnológiai újdonságok
Korszerű méréstechnikai módszerek
Kompozit szerkezetek alkalmazási területei, megoldások, tervezés, vizsgálatSzámítógéppel támogatott mérnöki módszerek rendszere a gyakorlatban (anyagkiválasztás - modellezés - méretezés - gyártás)Önműködő kenéstechnikai megoldások (technológiai gépek, járműipar)Zaj- és rezgésmérési módszerek
Speciális vágási technológiák 2D, 3D (lézer, vízsugaras,…)Biomechanikai megoldások, modellek és vizsgálati módszereikHegesztéssel kapcsolatos szabványváltozások és alkalmazásuk a gyakorlatban
Optikai feszültség- és nyúlásmérés
E-mobilitás másképpen
Gépészeti SzakmakultúraGTE Ankét

A modellalkotás alapelvei és módszerei - 1-12-GT/2018A ragasztás - 4-12-GT/2018Kísérleti eljárások alkalmazása a tervezés folyamatában - 2-12-GT/2018
  Károsodáselmélet - 3-12-GT/2018
 
3D szkennerek, 3D modellezés, 3D nyomtatás gépészeti alkalmazása - GT/2019Vállalatok tervezési és gyártási folyamatainak digitalizálási lehetőségei és összekapcsolása - GT/2019
Karbantartás orientációs képzés - GT/2019Ipari berendezések, folyamatok szabályozás technikája, távfelügyelete - GT/2019
 Épületgépészeti számítások - GT/2019  

Jelmagyarázat:

dőlt betűs - ajánlás, javaslat
zöld, félkövér betűkkel - konferencia
sötétkék, félkövér betűkkel - témakörök 2018
világoskék, félkövér betűkkel - témakörök 2019
 
 

 • IV. Gépészeti Szakmakultúra Konferencia

  Az előző három rendezvény sikerére alapozva a Gépipari Tudományos Egyesület Konstrukciós Szakosztálya újra megrendezni a GÉPÉSZETI SZAKMAKULTÚRA Konferenciát 2019. január 31-én. Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem R épület I. em.

  A Konferencián való részvétel - a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozat együttműködési megállapodása alapján - a Gépészeti Tagozat tagjai számára kedvezményes és egy továbbképzési napnak (6 óra továbbképzésnek) számít.

  Tovább
 • E-mobilitás konferencia és mérnöki kamarai szakmai továbbképzés

  Az e-mobilitás kétségkívül életünk egyik leginkább jövőbemutató kérdése. Ahogy száz évvel ezelőtt a megmunkáló gépek területén zajlott le egy forradalmi változás, amikor a szíjhajtású gépeket felváltotta az elektromos meghajtás, úgy korunkban a járművek területén zajlik hasonló forradalom. Október 18-án ez az immár harmadszor megrendezett konferencia, ennek a fejlődésnek a várható irányait, a jelentkező problémákat és azokat az új lehetőségeket kívánta körbejárni, amelyek fontosak lehetnek egy mérnök számára.

  Tovább
 • Jelentkezési lap_20170222 211 kB
 • Meghívó szakmai továbbképzésre

  A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés keretében 2017. február 22-én 9.00 órai kezdettel a következő előadást tartja a BPMK I. emeleti előadótermében (1094 Budapest, Angyal u. 1-3.)

  Tovább
 • 37. Balatoni Ankét program 216 kB
 • 37. Balatoni Ankét felhívás 199 kB
 • Meghívó szakmai továbbképzésre

   

  A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti Szakcsoportja 2016. március 2-án délelőtt 9.30 órai kezdettel tartja következő továbbképzését a BPMK I. emeleti előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.

   

  Az első előadás címe:  Tanulságok a középkori acélművesség titkaiból

  Előadó: Dr. Thiele Ádám

   

  A második előadás címe:  A ragasztástechnológia elmélete és gyakorlata

  Előadó: Dr. Bánó Imre

  Tovább
 • Szakmai továbbképzés

  a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, a Somogy megyei Mérnöki Kamara és a Tolna Megyei Mérnöki Kamara együttműködésével

  sűrített levegős rendszerek - folyamatirányítási szerelvények - pneumatikus szelepszigetek, elektro-pneumatikus terminálok - hajtástechnikai elemek - pneumatikus és elektro-pneumatikus rendszerek biztonságtechnikája

  témakörökben kerül megrendezésre.

  Tovább
 • Továbbképzés - Építőgépész Szakmai Nap

  Az MMK Anyagmozgatógépek Építőgépek és Felvonók Tagozat valamint a Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. szervezésében

  Az építőgépek és az információ-technológia találkozási pontjai

  témakörben 2015. április 15-én, az EXPO Congress Hotel Budapest Congress termében - 1101 Bp. Expo tér 2. kerül megrendezésre. A Gépészeti Tagozat azon tagjai számára, akiknek szakmai működési területébe beletartozik a témakör,  és igazoltan részt vesznek a továbbképzésen, a Gépészeti Tagozat 3 továbbképzési óraként veszi figyelembe.

  Tovább
 • A gépészeti szakmakultúra szerepe a hazai gazdaság fenntartható fejlődésében

   

  A Gépipari Tudományos Egyesület Konstrukciós Szakosztály szervezésében 2015. április 15-én Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 'R' épületében kerül megrendezésre a konferencia, melynek támogatói a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya, Gépszerkezettani Tudományos Bizottság  és a BME Gépészmérnöki Kar Gép- és Terméktervezés Tanszék.

  A konferencián való regisztrált részvétel az MMK Gépészeti Tagozat tagjai számára 6 óra továbbképzésnek számítható be.

  Tovább
 • Továbbképzés Budapesten

  Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást indítja 2014. december 12-én du. 14.00 órakor a BPMK földszinti előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.

   
  Világszínvonalú magyar kompozit termékek és technológiák

   

  Az előadó: Molnár József

  Tovább
 • Továbbképzés Budapesten

   

  Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást indítja 2014. december 5-én du. 14.00 órakor a BPMK földszinti előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.

   

  Vasúti kerék súrlódás okozta termo-elasztikus folyamatainak vizsgálata

   

  Előadó: Sábitz László

  Tovább
 • Gépészeti Továbbképzési Nap - Kaposváron

   

  2014. november 27-én Kaposváron, a Hotel Kapos konferenciatermében. Szervezők: a Somogy Megyei Mérnöki Kamara és a MMK Gépészeti Tagozat Elnöksége.

   

  A megújuló energiák hasznosításának gépészeti fejlesztéseiről

   

  Tovább
 • Továbbképzés Budapesten

   

  A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást indítja 2014. november 14-én du. 14.00 órakor a BPMK földszinti előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. Fsz. 25.

   

  A ragasztás konstrukciós kérdései

   

  Az előadó: Dr. Bánó Imre

  Tovább
 • Továbbképzés Budapesten


  A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást rendezi 2014. november 7-én du. 14.00 órakor a BPMK előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. fsz. 25.

   

  Messze látó tudomány, a kísérleti mechanika a tervezés szolgálatában

   

  Előadó: Dr. Borbás Lajos egyetemi tanár

  Tovább
 • Továbbképzés Debrecenben 2014. október 09-én

   

  Szervező : a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara az MMK Anyagmozgató, Építőgép és Felvonó Tagozat együttműködésével

  Helyszín : Debreceni Egyetem Műszaki Kar 4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4. fszt. 8

  Tovább
 • Korábbi továbbképzések 2013.január - 2014.október

   

  A Gépészeti Tagozat által szervezett és jóváhagyott továbbképzések illetve más tagozatok, szakcsoportok, szervezetek vagy területi kamarák által szervezett továbbképzések, melyek a Gépészeti Tagozatnál regisztrációra és elfogadásra kerültek

  Tovább
 • Gépészeti Továbbképzési Nap Kaposváron 1 MB