febr.
07

Továbbképzés Budapesten

 

Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást indítja 2014. december 5-én du. 14.00 órakor a BPMK földszinti előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.

 

Vasúti kerék súrlódás okozta termo-elasztikus folyamatainak vizsgálata

 

Előadó: Sábitz László

Az előadás a vasúti kerekek repedéses károsodásának leggyakoribb okait igyekszik feltárni. A következő témák kerülnek részletes bemutatásra:

o Vasúti kerék-féktuskó érintkezés kapcsolt hőtani-szilárdságtani vizsgálata véges elemes módszerrel.
o A kerék és a sín csúszva gördülő kapcsolatának véges elemes vizsgálata.
o A kerék futófelület-közeli rétegének szövetszerkezeti változásai.
o A tuskó-kerék kapcsolat termo-elasztikus instabilitási jelenségének vizsgálata kisminta kísérletekkel és szimulációval.

A továbbképzésen való részvételt regisztráció esetén 2 továbbképzési órában veszi a Tagozat figyelembe.

Az előadáson való részvétel a kamarai tagok számára ingyenes, de regisztráció köteles, melynek határideje 2014. december 2. A regisztrációkat Hillierné Dankó Marianna e-mail címére várjuk: hilliernedm@mmk.hu (tel.: +36 1 455-8861) a résztvevő kamarai számának feltüntetésével. A terem befogadó képessége korlátozott (50 fő), így a jelentkezés sorrendjében tudjuk a regisztrációkat elfogadni. Kérjük azokat a kedves kollégákat, akik érvényes regisztráció mellett mégsem tudnak részt venni a továbbképzésen, ezt jelezzék, hogy a helyükre mások jöhessenek.

Budapest, 2014. november 26.

dr. Bánó Imre
a szakcsoport elnöke