nov.
01

Továbbképzés Budapesten


A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Gépészeti szakcsoportja a kötelező továbbképzés során a következő előadást rendezi 2014. november 7-én du. 14.00 órakor a BPMK előadótermében, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. fsz. 25.

 

Messze látó tudomány, a kísérleti mechanika a tervezés szolgálatában

 

Előadó: Dr. Borbás Lajos egyetemi tanár

Az idei, 2014-es esztendő Tudomány Hete szlogenje szellemében az előadás áttekintést ad a kísérleti mechanika feladatairól, lehetőségeiről, eljárásainak – különösen az optikai feszültségvizsgálat – eredményeként nyert információk felhasználhatóságáról. Rövid történeti áttekintést követően az optikai feszültségvizsgálat 2D, 3D, valamint rétegbevonatos eljárásainak eredményeiről hallhatunk, fémes, polimer, valamint természetes kompozit anyagokon (biomechanikai vizsgálatok) végzett vizsgálódások bemutatásával. Az előadás betekintést nyújt a mikro-nano környezet elmozdulás, valamint deformációs viszonyainak vizsgálati lehetőségébe. Az optikai módszerek közül a digitális képkorreláció (DIC) vizsgálati technika segítségével a mikrométer nagyságrendű környezetek deformációs, valamint elmozdulás mezeinek meghatározásáról hallhatunk az előadásban.

A továbbképzésen való részvételt regisztráció esetén 2 továbbképzési órában veszi a Tagozat figyelembe.

Az előadáson való részvétel kamarai tagok számára ingyenes, de regisztráció köteles. A regisztráció határideje 2014. november 5. A regisztrációkat Hillierné Dankó Marianna e-mail címére várjuk: hilliernedm@mmk.hu (tel.: +36 1 455-8861) a résztvevő kamarai számának feltüntetésével. Kérjük azokat a kedves kollegákat, akik érvényes regisztráció mellett mégsem tudnak részt venni a továbbképzésen, ezt jelezzék, hogy a helyükre más kollegák jöhessenek.

 

Budapest, 2014. október 30.

dr. Bánó Imre
a szakcsoport elnöke